Q & A - LÆR SKABERNE BAG RÈSUMÈ BEDRE AT KENDE 

15.02.2017


Personlig stil og gode minder er noget af det, som skaberne bag mærket Résumé sætter højt. Læs mere om hvem de er, og hvem der har det vildste girl crush. Emma /Head of sales & marketing

 

Q: Hvordan ser en typisk hverdag ud for dig?

Jeg vågner alt for sent, hopper i tøjet og skynder mig ud af døren. På vej mod kontoret har jeg altid musik i ørerne. Når jeg er fremme, laver jeg altid som det første en kop kaffe, imens jeg svarer på mails, og så er dagen ellers i gang. Derefter står den på arbejde hele dagen, det kan faktisk både være i showroomet eller ude af huset. Når min arbejdsdag er omme, så har jeg typisk en middagsaftale med venner. Hvis jeg kan nå det, vil jeg helst gerne gå en lang tur rundt om søerne. Mit faste aftenritual er, at jeg altid tager et bad før jeg hopper under dynen med en god tv-serie. 

 

Q: I dit arbejde har du mange forskellige hatte på. Hvordan får du det til at fungere, at have så mange forskellige bolde i luften, uden at miste fokus? 

Nogle dage virker det meget lettere end andre - og sommetider mister jeg da også fokus. Det der fungerer bedst for mig, er at hjælpe mig selv, ved at lave både ugentlige og daglige to-do-lister. På den måde skaber jeg overblik og kan sætte flueben ved hver enkelt ting, når opgaven er udført. Derudover søger jeg altid for at highlighte de vigtigste opgaver. På den måde er det nemmere at holde fokus på, hvad der haster, og hvad der kan vente.

 

Q: Hvad er god stil for dig?

God stil for mig er en, der formår at være tro mod sig selv. Jeg synes, at god stil kan være alt fra klassisk til street, så længe man bærer det med selvsikkerhed. Jeg kan godt lide, når man blander high end med high street - og så synes jeg ofte, accessories og sko gør meget for at fuldende et personligt look.

 

Q: Fem ting du altid har med i din taske?

Kan man sige 100 ting? Mine tasker er altid et kæmpe rod - og man kan finde alle mulige mærkelig ting i dem. Nok også ting som normalt ikke hører hjemme i en taske. Men hvis jeg skal begrænse mig til 5, så må det være læbepomade, solbriller, høretelefoner, neglelak og tyggegummi. 

 

Q: Hvad gør dig glad?

Der er mange ting der gør mig glad. Men det der især fylder lige nu er jo selvfølgelig Résumé. Opstarten på eventyret med eget mærke, har virkelig gjort mig opmærksom på, hvor mange gode mennesker Anne Louise og jeg har omkring os. Alle har stået parate til at hjælpe. Når jeg tænker på, hvordan de har været der for os, så gør det mig virkelig glad!

 

Q: Hvad er din ultimative guilty pleasure?

Saltlakrids -  jo mere saltet desto bedre. 

Og Beverly Hills 902010! Jeg blev introduceret til serien allerede som 6-årig, fordi Anne Louise på det tidspunkt var teenager og altid så det. Lige siden har den hængt ved. Jeg kan se den fra start til slut igen og igen. Jeg havde en kæreste på et tidspunkt, der var ligeså stor fan som jeg. Vi blev så besatte af det, at vi lavede vores egen t-shirt med 902010 tryk. 

 

Q: Fortæl om dit bedste barndomsminde?

Der er mange, men der er en ting, som jeg husker meget tydeligt fra min barndom. Anne Louise er en del år ældre end mig, og hun kunne godt lide at klæde mig ud. Hun fik lov til at klæde mig ud i ALT, og så tog hun billeder af mig efter. Så mit fotoalbum er fyldt med billeder, hvor jeg poserer i badedragt med kæmpe øreringe og fjerboa over skulderen. Selvom billederne ikke er så kønne, så husker jeg tydeligt, hvor heldig jeg følte mig. Derudover har jeg de skønneste minder fra alle vores skiferier. Hele familien med venner var samlet, og i en hel uge stod den på skiløb, varm kakao, glade forældre og kaiserschmarrn. 

 

 

Q: I har netop kastet jer ud i eventyret som selvstændige. Hvad er jeres baggrund?

Anne Louise og jeg er vokset op i Ikast i en rigtig tekstilfamilie. Vi er 3. generation som er beskæftiget indenfor tøjbranchen. Vi er opdraget med de samme værdier, hvilke vi begge holder meget fast i. Vores karrieremæssige baggrunde er ret forskellige, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel, nu hvor vi har kastet os ud i eventyret som selvstændige. Jeg har arbejdet primært med PR. Senest har jeg været ansat hos Notabene som Brand Manager. Derfor er det også naturligt, at jeg er hende der snakker meget udadtil. 


 

Anne Louise / Head of design & production

 

Q: Hvad der er det bedste, sjoveste og mest udfordrende ved dit arbejde? 

Det bedste er tegneprocessen, hvor jeg får lov til at bruge mine hænder og være kreativ. Det er altid spændende at starte en ny kollektion op og se, hvor den kreative proces starter og ender. 

Det sjoveste er hele udviklingsforløbet, hvor kollektionen tager form og til tider skifter retning, fordi jeg hele tiden bliver inspireret. 

Det mest udfordrende er hele produktionsdelen, som kræver planlægning og overskud, hvilket tit kan være svært at finde i en presset hverdag.  

 

Q: Hvordan tilbringer du den perfekte fridag? 

På den perfekte fridag har jeg ingen planer i kalenderen. Jeg elsker de impulsive aftaler. Det kan være kaffe og en gåtur i løbet af dagen eller rødvin om aftenen, som udvikler sig til dansefest i køkkenet, hvor vi skråler med på alt det gode fra 90’erne. Mange af mine allerbedste minder er fra tiden, hvor jeg boede i Århus, og havde de sene nattetimer i køkkenet. 

 

Q: Hvad er god stil for dig? 

God stil for mig er at være tro mod sin egen stil, hvad enten den er underspillet eller vild og prangende. Jeg er fascinereret af farverige kvinder, som tør at mikse farver, print og tendenser. Jeg selv, er meget mere klassisk og basic i min stil, og min garderobe består primært at sort. 

 

Q: I dit job som designer udtænker du hele tiden nye kollektioner. Hvad er din største inspirationskilde? 

Den største inspirationskilde er uden tvivl nettet og sociale medier. Det er så nemt at lade sig inspirere, hvad enten det er blogs, onlinemagasiner, Pinterest eller bare Instagram. Alt er tilgængeligt, og man bliver konstant bombarderet med nye tendenser. 

 

Q: Hvem er dit vildeste girl crush? 

Min farverige veninde Henriette. Jeg vil måske ikke kalde det et crush, men nærmere en fascination. Henriette er så vild og inspirerende. Vi har kendt hinanden i mere end 25 år, og jeg er helt overbevist om, at vi har formet hinanden. Hun har altid gang i en masse kreative projekter i form af musik eller kunst. Hun udvikler sig hele tiden og forfølger sine drømme. Derudover er hun altid fantastisk, sjov og fuld af selvironi - det er en god egenskab, hvis du spørger mig. 

 

Q: Hvad drømmer du om? 

Lige nu er det at få succes med Résumé altoverskyggende. Emma og jeg vil så gerne lykkes. Både med at skabe en god arbejdsplads og så selvfølgelig med at se mærket vokse. På den lange bane, så drømmer jeg om at blive ved med at udvikle mig og turde at kaste mig ud i projekter, hvor jeg ikke helt kan bunde - præcis ligesom nu. Det må aldrig blive kedeligt eller for mageligt. 

  

Q: Hvad er du allermest stolt af? 

Jeg er virkelig stolt af min og Emmas kæmpestore, skøre familie. Med dem bliver det aldrig kedeligt. Vi er så mange forældre og børn, hele- og halve søskende, og vi har alle meget tætte bånd. Og så er jeg virkelig stolt over alle, de mange gode mennesker omkring mig - venner og familie - som også er stolte af mig og som ofte minder mig om det.